Schoudertassen worden veel gebruikt door mensen over de hele wereld. Ondanks tal van problemen met betrekking tot gezondheidsrisico’s en schouderpijn, zijn schoudertassen al jaren een van de meest populaire soorten tassen. Als we het hebben over schoudertassen, denken we meestal aan een chique damestas, maar dat hoeft vandaag de dag helemaal niet meer zo te zijn. Zo kun je ook een prachtige schoudertas heren aanschaffen. Wil je weten wat de voordelen zijn van het gebruiken van zo’n tas als man? Hier benoemen we ze allemaal! 

Geschikt voor fietsers

Dit soort tassen hebben speciale fittingen om de schouderband te verstellen waardoor de lengte van de schouderband kan worden aangepast. Verder bevatten schoudertassen talrijke gespen die naar wens kunnen worden aangepast. Ze zijn bovendien handig als je op de fiets zit, omdat je er tal van accessoires aan kunt bevestigen (zaklampen, mobielholsters, enz.). De stabiliserende banden die ze hebben, helpen ook om het evenwicht te bewaren en voorkomen dat de tas beweegt tijdens het fietsen. Zo kun je bijvoorbeeld als je naar het werk of school fietst een schoudertas vullen met je benodigdheden. 

Ideaal voor studenten en kantoormedewerkers

Schoudertassen zijn veel handiger dan een rugzak voor studenten en kantoormedewerkers omdat je beter toegang hebt tot de inhoud. Ze zijn dan ook ideaal voor het vervoeren van items zoals notitieboekjes, dossiers, rapporten en essays, omdat ze naar een kant van je lichaam kunnen worden verschoven. Dit kun je trouwens ook doen met een crossbody tas, wat in principe een schoudertas is die ook crossbody gedragen kan worden. Hierbij kun je dus zelf bepalen welke optie je prefereert. 

Ruimte voor je laptop

Schoudertassen zijn daarnaast een uitstekend type laptoptas, omdat ze meestal gewatteerd zijn en je laptop hierdoor rondom beschermen. Hierbij is het wel van belang dat de tas een speciale vak heeft waar je laptop in geplaatst kan worden. Wil je hiervoor een schoudertas gebruiken? Bij het kopen van de tas moet je dan kijken naar hoe groot dit compartiment is, het moet immers genoeg ruimte bieden aan je schootcomputer die je voor school of werk gebruikt.

Goede bescherming van je spullen 

De schoudertas biedt ook een betere weerstand tegen barre weersomstandigheden. Zo heb je bij hevige regenbuien minder kans dat je tas doorweekt raakt in vergelijking met een gemiddelde rugzak. Dit komt doordat je je schoudertas beter kunt beschermen doordat deze aan één kant blijft hangen terwijl je fietst of loopt. Rugzakken blijven echter op je rug en daardoor kun je ze niet echt beschermen tegen de waterdruppels die uit de lucht vallen.

Zien er prachtig uit

Vaak worden schoudertassen gebruikt om een ​​fashion statement te maken. Voor zowel mannen als vrouwen zijn modellen er in verschillende vormen en structuren die ervoor zorgen dat je er mooier en moderner uitziet. Mannen gebruiken de schoudertas normaal gesproken om zwaardere spullen te dragen, maar toch is het zeker mogelijk om tegelijkertijd er fantastisch uit te zien. Je moet dan wel een tas met een prachtige look kopen!