Kleding maakt de man, je wilt dus wel goed voor de dag komen. Nu kun je zelf wat kledingstijlen uitproberen om erachter te komen waar jij je het prettigst bij voelt, maar je kunt ook een styliste in de arm nemen. Samen kunnen jullie kijken welke kleuren en vormen het best bij jou passen. Als je zelf aan de slag gaat, is het fijn om een richtlijn te hebben hoe iets moet zitten. In dit artikel behandelen we de polo shirt.

Wat is een polo?

Een polo shirt is een kruising tussen een t-shirt en een overhemd. Een polo heeft doorgaans korte mouwen en is in principe een t-shirt met een kraag zoals een overhemd dat ook heeft. Je draagt een polo informeel, maar je kunt het ook dragen wanneer je iets netter gekleed wilt zijn maar niet té netjes. Met name voor op het werk is het ideaal, als je bijvoorbeeld een overhemd te formeel vindt. Veel bedrijven hebben polo’s als werk tenues, dit komt namelijk professioneel over maar is niet te stijf. 

Lengte en taille

De lengte van polo shirts mogen niet langer vallen dan halverwege de rits van je broek, anders ziet het er al gauw slonzig uit. Ook op de lengte van de mouwen moet je letten; deze mogen tot halverwege de biceps komen. Qua taille zijn er ook wat ‘regels’: je polo mag wel getailleerd zitten, maar niet te strak. Als het te strak zit, betekent het simpelweg dat de polo te klein is en kun je beter voor een maatje groter gaan of een ander merk. Elk merk valt weer anders qua maten, het is dus vooral zoeken welk merk het beste bij jouw figuur aansluit. En bij jouw persoonlijke voorkeur uiteraard. Het kan natuurlijk zijn dat je fan bent van een bepaald kledingmerk. 

Welke maat heb ik nodig?

Als je online gaat bestellen, is het prettig om te weten welke maat je nodig hebt. Je kunt deze richtlijnen aanhouden voor een slim fit model:

Maat Borstomvang in cm Ruglengte in cm
S 100 64
M 104 66
L 108 68
XL 112 70
XXL 116 72
3XL 128 74
4XL 140 76
5XL 148 78

 

Wat kost een polo?

Wat een polo kost, ligt aan veel verschillende dingen. Onder andere aan van welk merk het is. Een Hugo Boss polo kost natuurlijk meer dan een polo van de H&M. Hoeveel jij er aan uit wilt geven, is uiteraard een persoonlijke kwestie. We zien vaak dat er voor speciale gelegenheden duurdere kledingstukken worden aangeschaft dan wanneer het voor ‘gewoon’ is. Voor een feestje wil je natuurlijk net iets groter uitpakken.