Ik schrijf nu al meer dan drie jaar over beleggen en afgaande op de onderwerpen die mensen me vragen te behandelen, vind ik het nog steeds het interessantste onderwerp ter wereld.

Ik kan me niets leukers of potentieel winstgevenders voorstellen dan met een blanco vel papier te gaan zitten en in de komende 12 maanden 5 nieuwe beleggingsideeën te bedenken.

Dus vandaag ga ik je laten zien hoe je dat kunt doen!

We beginnen met wat basisprincipes, dan geef ik je mijn vijf investeringsideeën en beschrijf ik hoe ik over deze kansen denk

Tenslotte praat ik wat over wat deze hele exercitie betekent voor je lange termijn strategie, en waarom je al deze beleggingen misschien in je persoonlijke portefeuille zou willen hebben.

Ok, laten we beginnen!

Voor elk beleggingsidee moet je de volgende vragen beantwoorden:

1) Wat is er aan de hand in deze bedrijfstak?

2) Waarom is het juist nu interessant?

3) Is het écht een goede business?

1) Wat is er aan de hand in deze industrie?

De technologie-industrie maakt een periode van snelle veranderingen door.

Vroeger ging het erom dat er een klein aantal dominante bedrijven waren die hun markten gingen domineren. Denk aan Facebook in de sociale media of Microsoft in de PC software.

Deze bedrijven waren zo groot en zo efficiënt in het uitgeven van geld aan de groei van hun bedrijf, dat geen nieuwkomer er echt tegenop kon.

Nu is de wereld aan het veranderen in een wereld waarin kleinere bedrijven veel gemakkelijker financiering kunnen krijgen en heel snel kunnen groeien om te kunnen concurreren met de grotere spelers op hun markt.

Dit is geweldig geweest voor de consument, maar het betekent dat je deze bedrijven als nooit tevoren moet begrijpen als je er vandaag in wilt investeren!

2) Waarom is het juist nu interessant?

Er zijn twee redenen waarom deze kleine bedrijven vandaag zo interessant zijn.

De eerste is dat ze met weinig geld heel snel kunnen groeien, en binnen een paar jaar winstgevendheid kunnen bereiken in plaats van de 10-15 jaar die vroeger normaal waren voor technologiebedrijven.

Dit betekent dat je vandaag in iets kunt investeren en dat het binnen korte tijd een groot succes kan worden, in plaats van er 10 jaar op te moeten wachten.

De tweede reden waarom we in deze bedrijven geïnteresseerd zijn is dat ze ook heel winstgevend kunnen zijn in vergelijking met traditionele technologiebedrijven.

Als je kijkt naar alle winsten die vandaag in de Technologie-industrie gemaakt worden, dan wordt ongeveer de helft daarvan gemaakt door net4 bedrijven.

3) Hoe goed is het zakendoen?

In de Investeringsindustrie gaat het om geld verdienen.

De beste manier om dat te doen is door bedrijven te bezitten die op lange termijn echte waarde creëren.

Maar wat gebeurt er op dit moment?

Wel, allereerst is er weer volatiliteit op de markt gekomen

We weten niet precies waarom dit gebeurt, maar het staat buiten kijf dat het betekent dat de aandelen van goede bedrijven goedkoper zijn dan gewoonlijk

Beleggers verwachten dat bedrijven over de hele linie de komende paar jaar veel lagere groeicijfers zullen leveren. Het is niet moeilijk te zien waarom – de rente staat nog steeds op een historisch dieptepunt en er is weinig economische groei in de wereld.

Dit betekent dat het niet zo gemakkelijk is als gewoonlijk om bedrijven met grote waarde te vinden, maar onze vijf beleggingsideeën kunnen net datgene zijn wat je nodig hebt.