Als je onderweg bent en wat hulp nodig hebt met je financiën, gaat er niets boven een goede financiële app. Hier zijn vijf van de beste!

1. You Need a Budget

Als het op budgetteren aankomt, wil YNAB echt de status quo veranderen, want ze schotelen je een nieuw soort budgetteringsconcept voor, het enveloppensysteem. In deze 4-stappengids geven ze gedetailleerde manieren om je te helpen je financiën beter te beheren door je uitgaven te beheersen en te leven van het inkomen van de vorige maand in plaats van het inkomen van de volgende maand (of iets dergelijks). Voor wie zijn geld graag ziet en voelt en aanraakt voor hij iets koopt, biedt YNAB een effectief digitaal enveloppensysteem dat je gemoedsrust geeft bij het doen van aankopen online of in het echt – niemand wil dat zijn zuurverdiende geld door de goot belandt!

2. Mint

Mint helpt je controle over je financiën te krijgen door je bankrekeningen, creditcards, rekeningen, en zelfs beleggingen op één plaats samen te brengen. Zodra je die allemaal aan hun app koppelt via een beveiligde verbinding met Mint’s partner financiële instellingen, werken ze automatisch je rekenings en transacties bij, zodat je kunt bijhouden waar je geld naartoe gaat. Mint is behoorlijk gebruiksvriendelijk, erg veilig, en ze hebben een 24/7 ondersteuningsteam dat je vragen in minder dan 10 minuten beantwoordt.

3. Splitwise

De app Splitwise is is gebaseerd op het idee om gedeelde uitgaven tussen vrienden te verdelen, zodat je op een pijnloze, snelle manier kunt betalen wat je verschuldigd bent. Van restaurantrekeningen tot drankjes aan de bar, met deze app kun je de kosten gemakkelijk gelijk verdelen of je eigen aangepaste verdelingen maken zodat iedereen betaalt voor wat hij genuttigd heeft. De eenvoud achter Splitwise is dat wanneer twee mensen elkaar ontmoeten en besluiten samen uit te gaan, een van hen de Splitwise app opent en invoert hoeveel geld ze verschuldigd zijn (of kunnen bijdragen). Nadat je het een paar seconden de tijd hebt gegeven om gegevens te verzamelen, verdeelt de app automatisch de rekening en brengt een eenvoudig te gebruiken betalingssysteem naar voren waarbij je alleen maar hoeft aan te tikken welke vriend wat verschuldigd is.

4. SpendingTracker

SpendingTracker gaat verder dan alleen het bijhouden van uitgaven door gebruikers ook te helpen beter georganiseerd te worden door maandelijkse abonnementen en terugkerende uitgaven te categoriseren en bij te houden voor gemakkelijker budgetteren en betere verantwoording als het erom gaat te weten wat er gekocht werd en hoe vaak artikelen in de loop van de tijd gekocht werden. Je kunt hun website hier bekijken. Nadelen: Gebruikers hebben geklaagd dat er geen optie is om transacties toe te voegen of te bewerken bij het gebruik van deze app. Algemene beoordeling: 4/5 sterren.

5. DebtRepay

Niet alleen helpt DebtRepay je je uitgaven bij te houden en een budget in te stellen, het helpt gebruikers ook van hun schulden af door een vergelijking te maken tussen verschillende creditcards en te analyseren wat de beste keuze zal zijn in termen van het meeste geld besparen! Nadelen: Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met het bijwerken van hun rekeningen op deze app.  Algemene beoordeling: 4/5 sterren.