Dit artikel gaat over de 7 gewoonten van succesvolle mannen. Dit zijn niet je doorsnee, alledaagse succesverhalen. Ze gaan over hoe enkele buitengewone mannen naar de top zijn opgeklommen en daar gebleven zijn, ondanks alle kansen tegen hen. Maar deze mannen werden niet geboren met een zilveren lepel in hun mond – ze moesten hard werken voor alles wat ze kregen. Het verschil tussen hen en de meeste mensen is dat ze wisten wat ze van het leven wilden en bereid waren alles te doen wat nodig was om het te krijgen… zelfs als dat betekende dat ze bij elke stap tegen de gangbare wijsheid of culturele normen in moesten gaan. Er is lef en vastberadenheid als die van hen nodig om in het leven in alles te slagen: zaken, relaties, sport, politiek…. Alles! Hier zijn dus hun geheimen voor succes die je kunt volgen.

1. Ze zijn gefocust op hun doelen

Succesvolle mannen zijn heel duidelijk over wat ze van hun leven willen en stellen zich tot doel die doelen met totale focus te bereiken. Ze blijven gericht op het eindresultaat door het onderweg op te splitsen in kleinere, haalbare mijlpalen. Ze besteden het grootste deel van hun tijd, energie en middelen aan het bereiken van elke mijlpaal, ook al moeten ze daarvoor misschien wat onmiddellijke genoegens opgeven. Niets leidt hen af of brengt hen van koers, want ze werken steeds naar iets toe dat ze heel graag willen.

2. Ze stellen hoge eisen aan zichzelf en anderen

Succesvolle mannen stellen hoge eisen, niet alleen aan zichzelf maar ook aan anderen in hun omgeving, waaronder familieleden, werknemers, zakenrelaties, zelfs hun landgenoten. Ze zijn niet tevreden met middelmatigheid van zichzelf of van iemand anders. Ze verwachten het beste van iedereen om hen heen en nemen geen genoegen met minder. Mensen met hoge normen zijn altijd op een missie om dingen beter te maken en meer te bereiken, en trekken daardoor gelijkgestemden aan die er net zo over denken en hun krachten willen bundelen om samen grootse dingen te bereiken.

3. Ze blijven nieuwe dingen leren

Succesvolle mannen weten dat als je ophoudt nieuwe ideeën te leren, op de hoogte te blijven van wat er gaande is in je bedrijf, industrie, hobby of sport naar keuze, dan stagneer je en begin je voorbij gestreefd te worden door anderen (vooral door hen die jonger zijn dan jij en vol energie zitten). Ze besteden dagelijks tijd ofop zijn minst regelmatig nieuwe ideeën opdoen, ook al kennen ze het onderwerp al. Dit houdt hen voor op het spel en beter in staat om zelf problemen op te lossen zonder op hulp van anderen te hoeven rekenen.

4. Ze nemen de volle verantwoordelijkheid voor zichzelf

Geen enkele succesvolle man is niet verantwoordelijk voor zijn leven, voor wat er in zit en waar het naartoe gaat. Niemand anders kan hem vertellen wat hij moet doen of hoe hij moet leven, want hij neemt de volledige controle over zijn leven door elke dag beslissingen te nemen op basis van wat hij denkt dat het beste voor hemzelf is. Er zijn geen excuses alleen resultaten die voor zich spreken, goed of slecht! Hij weet dat alle obstakels op zijn pad hem sterker en vastberadener zullen maken als hij ze overwint, dus in plaats van deze hindernissen te bekijkenals te moeilijk om te overwinnen, hij ziet ze als kansen voor persoonlijke groei en vooruitgang. Als je ooit aan dit feit herinnerd moet worden, vraag dan gewoon aan de succesvolle man die je kent of hij gelukkig is met zijn leven. Hij zal je een glimlach toe stralen die zijn ogen doet oplichten van vreugde!

5. Ze zijn bereid risico’s te nemen

Succesvolle mannen zijn niet bang om berekende risico’s te nemen of fouten te maken, want ze begrijpen dat dat allemaal hoort bij het proces om iets te bereiken dat de moeite waard is in het leven. Hoe meer risico’s ze bereid zijn te nemen – of dat nu is door een eigen bedrijf te beginnen, alleen naar vreemde landen te reizen, tijd en geld te investeren in nieuwe ondernemingen of avonturen die buiten hun comfortzone kunnen liggen – hoe sneller ze over zichzelf leren en wat hen werkelijk drijft. Het sneller leren ze, hoe sneller ze hun doelen in het leven kunnen bereiken.

6. Ze begrijpen de kracht van het gebruik van hulpmiddelen om hen te helpen

Succesvolle mannen worstelen zich niet in hun eentje door het leven. Ze gebruiken hulpmiddelen om hen te helpen bij taken die gedaan moeten worden of die elke dag bij hun werk horen. Deze hulpmiddelen kunnen komen in de vorm van mentoren, boeken, online cursussen en seminars, bedrijfsverenigingen of -groepen (zoals masterminds) en andere mensen buiten hun bedrijf die hen nieuwe informatie kunnen geven waarmee ze vooruit kunnen komen. Ze weten dat zich omringen met mensen die slimmer zijn dan zij de beste manier is om snel vooruit te komen in het leven.

7. Ze nemen verantwoordelijkheid voor alles wat ze doen

Het is eigenlijk heel eenvoudig: succesvolle mannen nemen verantwoordelijkheid voor elke actie die ze ondernemen, hoe goed die ook mag zijn. Als er iets misgaat of als er negatieve gevolgen van een of andere aard zijn, geven ze anderen niet de schuld – ook al denken anderen misschien dat het hun schuld was – want ze weten dat verantwoordelijkheid nemen voor je daden betekent dat je de volgende keer kunt veranderen wat er gebeurd is, zodat het niet meer gebeurt! Perfectie is niet verwacht, maar overal waar je komt wordt altijd verbetering verwacht.